Wereldwijde Onderwaterbiologie

Deze specialisatie gaat over het onderwaterleven buiten Nederland en is daarmee een logisch vervolg op de basisspecialisatie.
Daarnaast werkt de CMAS aan materiaal om duikers meer bewust te maken van de bedreigingen van het onderwatermilieu en van de positieve bijdrage die wij sportduikers hieraan kunnen leveren. In dit boek wordt de CMAS uitdaging om ons te verdiepen in “conservation biology” opgepakt.
Door de keuze ons te richten op verbreding, en niet op verdieping, kun je deze specialisatie volgen zonder de stof van het andere boek eerst bestudeerd te hebben. 
De titel van deze specialisatie is “Wereldwijd Duiken”, met als ondertitel “Mariene Biologie voor Gevorderde Duikers” ingangsniveau het 2* duikbrevet.

Dit materiaal is volledig uitgewerkt naar de nieuwe huisstijl van de NOB. Ook de Instructeurshandreiking is aangepast.

We werken aan voorbeeldmateriaal voor het uitwerken van een “verslag” van een buitenlandse reis. Daarbij gaat het om het verhaal, niet om topproducties (mag wel). Voorbeelden nu zijn

  • Pecha Kucha Westkust VS,
  • een verslag uit Zuid Afrika
  • een Prezi over Nieuw Zeeland.
  • “Plaatjes verzamelen”. Is een uitdaging voor onderwaterfotografen. Probeer je verzameling tijdens een vakantie compleet te krijgen.

Nog niet ideaal, maar het is een start, en hopelijk een inspiratie.

Voor instructeurs is een instructeurshandreiking geschreven waaraan alleen hoofdstuk 1, Taxonomy (uitgebreid) nog moet worden toegevoegd.

Alle materiaal op deze pagina wordt nog doorontwikkeld. Commentaar is daarom zeer welkom.

Getest materiaal komt ook op de informatie bank van de NOB. Daarmee is het nog niet “bullit proof” verklaard.