Onderwaterbiologie Nederland

Hier de PowerPoint presentaties van de specialisatie OW biologie Nederland. Commentaar op het materiaal wordt zo mogelijk verwerkt.  Nu in het NOB 2018 format voor de TOV Gagnancursus 2022.

Voor de praktijk zijn er eenvoudige hulpbladen in PDF format (“Soorten Blok 5& 6). De oefenbladen theorie staan onder lesmateriaal oefenbladen.

Mocht een instructeur voor deze cursus dit materiaal willen gebruiken: de PowerPoints zijn beschikbaar, maar nemen veel ruimte op onze site in, dus meestal plaatsen we alleen de PdF. Je kan de powerpoint, als je er niet staan, bij ons opvragen.

Voor de zoet water praktijk is een soort startpagina ontwikkeld. Er is gekozen voor de Beldert in Zoelen als locatie. Op de startpagina staan soorten die je in die plas aantreft met links naar plekken op het internet met meer info.

Voor de zoutwater gaan we (nog) niet zo ver, maar onder “Voorbeeld Zeeland” vind je wel een fotoserie. Voornamelijk Dreischor, met wat Zoetersbout. Geen professionele foto’s, maar  wel wat je tegen komt.

Soms kijken we ook even naar de dijk. Hier een overzicht van planten boven water. (je eindigt elders op onze site, maar daar is het ook leuk)

“Just for Fun”