Bundels korte reisverhalen 2011 – 2018

Werken in het buitenland is veel vergaderen. Om toch fit te blijven bestede ik, tussen het werk door, veel tijd aan wandelen. Om te voorkomen dat het idee zou ontstaan dat ik alleen maar leuke dingen deed zijn de aantekeningen nooit op internet verschenen, maar er zitten best leuke herinneringen bij. Daarom is bedacht dat op de nieuwe site de afgeronde verhalen worden gepubliceerd, naast de echte vakantieverslagen. Korte privé trips van Nelleke en mij zijn aan de bundels toegevoegd.

Bij mijn pensionering heb ik geld gekregen voor “een fotoboek”. Hierin zijn alle landen die we tot nu hebben bezocht opgenomen, dus ook vakantielanden. Uiteindelijk zijn het twee boeken geworden. Via de links kun je de on-line versie bekijken.

2011 was een jaar met vier continenten,  12 landen en 10 hoofdsteden. Het verhaal is gestart met een dagboek van zeven missies in zes weken in het najaar, maar bevat nu het hele jaar. Het heeft de subtitel  “niet zo culinaire reisgids”.

2012 gaat alleen over Australië, mogelijk wordt dit nog eens uitgebreid.

2013 was een goed voorbeeld van internationaal werken: België, Frankrijk, VS, Oostenrijk en Noorwegen. Toch iets om te onthouden.

2014 was het jaar van veel heen-en-weer rijden naar Brussel en Parijs. Maar ook naar Tokyo en Nieuw Zeeland (en Slowakije en Oostenrijk)

In 2015 waren er 12 trips, maar de twee meest uitgebreide maakten we samen: naar Madrid en Boedapest (met de next generation). In de bundel ook Halifax, Kaapstad en Tokyo om maar eens wat te noemen.

Ook 2016 was druk. Samen gingen we naar ons favoriete Berlijn, maar ook naar de kerstmarkt in Bremen. Oja, en Rob was voor het werk weer in D.C., Stockholm, Parijs en Brussel. Over Volkmarsen praten we niet meer. Bourtange daarentegen bevelen we van harte aan, ook al ligt het in Groningen. 

2017 was het laatste drukke reisjaar, met Brussel, Milaan, Parijs, Singapore, Dublin, Birmingham, Kopenhagen en, jawel, Den Haag. Door familieomstandigheden niet altijd even prettig, maar wel weer een wereld van ervaringen.

2018 Was afbouwen, met leuke trips naar Bergen in Noorwegen en Berlijn. Ook zijn er wat kleinere trips naar Brussel en Kortrijk. Die laatste was een privé uitstapje, evenals Budapest met les Prenenz om onze 25 jarige vriendschap te vieren.

Eerder is op de site een verhaal gezet met de eerste reizen naar de VS. Het is op de USA pagina blijven staan. Voor geïnteresseerden: volg de link.

En leuk om op terug te kijken.